Dubai. Foto: NASA

Dubai. Foto: NASA

Hoe de mens de aarde heeft veranderd, is te zien in de applicatie Timelapse van Google, Time en de NASA. Satellietbeelden van NASA die gedurende 30 jaar zijn gemaakt, tonen hoe mensen de aarde hebben volgebouwd en leeggeroofd. Gebruikers van Timelapse kunnen zelf een plek kiezen, bijvoorbeeld Dubai, de regenwouden van Brazilië, Las Vegas of Amsterdam, en krijgen vervolgens de satellietfoto’s van NASA te zien in chronologische volgorde. Te zien is dat stedelijke gebieden steeds voller worden en dat bijvoorbeeld het Amazonegebied in Brazilië van groen naar grijsbruin verkleurt omdat bijna alle bomen gekapt zijn. Ook het smelten van het ijs in Alaska is duidelijk te zien.

Hier kun je verschillende timelapse video’s bekijken

360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

‘Obscuriteit is de nieuwe privacy’

Keizer Alexander van de NSA

Verkoop van 1984 van Orwell is met 7.000 % gestegen sinds NSA-onthulling