Foto: Lance Cheung, Flickr

Foto: Lance Cheung, Flickr

Nieuwe cijfers van het Amerikaanse onderzoeksbureau SolarBuzz tonen aan dat zonne-energie sterk groeit in China, Japan en de VS. Tegelijkertijd verwacht het bureau dat deze industrie de komende tijd sterk afhankelijk blijft van deze landen, inclusief ‘oudgediende’ Duitsland. Dat meldt de website energiebussiness.nl

In Nederland is de groei van zonne-energie sterk afhankelijk van de uitkomsten van het SER-Energieakkoord en of de Europese Commissie per augustus de importtarieven op Chinese zonnepanelen gaat verhogen.

De grootste groeiers zijn China en Japan. Voor de tweede helft van dit jaar wordt bijna een verdubbeling verwacht in de vraag naar zonnepanelen.

Lees het hele artikel hier

Lees ook
[adrotate group=”2″]
De beste tips over zonne-energie: waar moet je op letten bij aanschaf?
Wetenschappers ontwikkelen concept voor stapelbare zonnecellen