Foto: still uit vimeo video

Foto: still uit vimeo video

Steve Hook is een opmerkelijke man. Hij begon 6 jaar geleden met het verkopen van ongepasteuriseerde melk. Hij startte in 2007 met 12 “pints” (ongeveer een halve liter) die hij in de buurt van zijn bedrijf bij Hailsham in Engeland verkocht. Nu verkoopt hij 4000 pints per week. Maar dat ging niet zonder slag of stoot: hij moet continue tegen supermarkten, industriële lobby’s en de autoriteiten vechten. Over deze bijzondere boer is nu een documentaire gemaakt, The Moo Moo Man, die zeer lovende recensies krijgt.

Volgens sommigen helpt ongekookte, ‘rauwe’ melk tegen allerlei ziektes. Met pasteuriseren, is het argument, worden immers niet alleen de slechte, maar ook de goede bacteriën gedood. En er zijn mensen die deze melk gewoon lekkerder en puurder vinden. Maar de Britse voedselwarenautoriteit, de FSA, is minder enthousiast.

Steve mag zijn melk alleen verkopen vanaf zijn eigen boerderij. Toch lukt het hem om ook via internet te verkopen. Hij bezorgt nu rauwe melk door het hele land, omdat hij een computerserver in zijn boerderij heeft laten plaatsen en hij technisch gesproken nog steeds vanaf zijn eigen bedrijf verkoopt.

De rauwe melk bussiness helpt ondertussen om zijn biologische boerderij overeind te houden.

Bron: The Independent

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Goede darmbacteriën essentieel voor immuunsysteem
Zelf inmaken is veel lekkerder en gezonder