Bron: janerc - Flickr.com

Bron: janerc – Flickr.com

Een tijdje geleden schreven we over natuurlijke manieren om van mieren af te komen. Onze Facebook-community bleek nog veel meer ideeën te hebben. Daarom nog 7 manieren om mieren uit je huis te verbannen, zonder daarvoor chemische middeltjes te gebruiken.

Koper
Mieren houden niet van koper. Dus koperen muntjes neerleggen of een koperen draad spannen langs de mierenroute zorgt ervoor dat de mieren weggaan.

Poederachtige substanties
Strooi verse nootmuskaat langs de mierenroute of bij de opening waar ze binnenkomen. Eventueel de volgende dag herhalen. Waspoeder of paneermeel werkt ook.

Krijt
Trek een streepje met krijt langs het mierenpad of andere plekken waar ze zitten. De mieren blijven meteen weg.

Vloeibare zeep of afwasmiddel
Doe een druppeltje vloeibare zeep of afwasmiddel op de plek waar ze binnenkomen. Dit werkt ook goed tegen zilvervisjes.

Tandpasta
Smeer de gaatjes waar de mieren door naar binnen komen dicht met tandpasta. Vanwege de aanwezige enzymen in de pasta weigeren ze de gaatjes weer open te maken.

Watje met chloor
Nadat je de vaat hebt gedaan, kun je het gebruikte afwaswater over de plek waar ze zitten gooien. Is je dit toch wat te barbaars, leg dan een watje met chloor neer. Leg dit op de plek tot waar ze mogen komen. Ze zullen niet verder lopen, maar een andere weg zoeken.

Knoflook
Mieren lijken stiekem een beetje op vampiers. Zij houden namelijk ook niet van knoflook. Snijd een teentje knoflook open en leg deze bij het nest neer.

Bron: hetkanWel-Facebookcommunity