Filmpje MakeAStand

Filmpje MakeAStand

Toen de destijds 8-jarige Vivienne Harr een foto op internet zag van twee Nepalese jongetjes die al op jonge leeftijd hard moesten werken, schrok ze daar zo erg van, dat ze besloot er iets aan te doen. Ze opende haar eigen limonadekraam en besloot alle opbrengsten daarvan ten goede te laten komen aan de strijd tegen kinderarbeid. Een heel jaar lang voerde ze actie, met een indrukwekkend resultaat.

100.000 dollar
Ze hoopte met haar limonadestand maar liefst 100.000 dollar op te halen. Op dag 173 van het project werd dat doel bereikt, maar klaar was Vivienne nog niet: “Mijn ouders zeiden: ‘Geweldig, je hebt het gedaan, je bent klaar!’ En toen zei ik: ‘Is kinderarbeid al de wereld uit? Zij zeiden: ‘Nou, nee.’ Dus ik zei: ‘Dan ben ik nog niet klaar’.” Zes maanden later had ze voldoende geld opgehaald om een bedrijf op te starten dat flesjes ‘lemon-aid’ distribueert naar 70 verschillende verkooppunten aan de westkust.

‘Pay what’s in your heart’
Opvallend kenmerk van de limonadekraam van Vivienne én haar bedrijf, is het prijsmodel: er wordt geen vaste prijs gerekend voor de flesjes, iedereen kan ‘pay what’s in their hearts’, oftewel, geven wat ze ervoor over hebben. En heb je geen geld, dan mag je de limonade gratis hebben. De helft van de winst over alle verkopen wordt geschonken aan organisaties die zich inzetten tegen kinderarbeid, zoals UNICEF, Free the Slaves en het International Programme on the Elimination of Child Labor.

Bron: MNN.com, MakeAStand.com

Lees ook:
[adrotate group=”1″]
Stel maakt zelfvoorzienende stadsboerderij in eigen tuin
OV-tegoed voor het inleveren van plastic flesjes