Bron: Meneldur (Flickr.com)

Bron: Meneldur (Flickr.com)

Je kunt bier natuurlijk drinken, maar wist je dat je bier ook kunt inzetten als niet-chemische bestrijder van allerlei ongedierte? We hebben 6 manieren om bier te gebruiken op een rijtje gezet.

Slakken
Ben je zat van slakken in je tuin? Een schaaltje met bier wil vaak wel helpen om ze te verdrijven.

Fruitvliegjes
Zet een glas neer met een laagje bier en een scheutje afwasmiddel. Knip vervolgens een rondje papier uit met in het midden nog een klein gaatje. Vouw het papier als een trechter en zet dit in het glas. De fruitvliegjes kruipen erin en komen er niet meer uit.

Wespen
Plaats een wespenval met zoet bier, bijvoorbeeld oud bruin. De wespen gaan er geheid op af en weten vervolgens de uitgang niet meer te vinden. Let op: laat het bier niet in een flesje. Een vergissing is menselijk en je wilt niet per ongeluk de wespenval leegdrinken.

Kakkerlakken
Kakkerlakken zijn ongewenste gasten in huis. Als je een nacht lang doeken laat weken in bier, zoeken de kakkerlakken deze doeken op. Ze verzamelen zich vervolgens in de doeken en dan is het een koud kunstje om ze te verwijderen.

Mieren
Restjes verschraald bier kan uitstekend dienst doen tegen mieren. Zet de schaaltjes met het bier in de tuin op de plekken waar je de mieren niet meer wilt hebben.

Torren
Torren-overlast? Graaf een bakje met gezoet bier in de tuin bij de deur. Zorg dat de rand van het schaaltje gelijk komt met de grond. De torren komen af op het bier en vallen in het bakje.

Bron: Indian Express, Rodale News

Lees ook
DIY: natuurlijke manieren om muggen uit huis en tuin te weren
Teken de petitie voor een oerwoudvrije Magnum
Top 8 grappige tweets over criminele groente