Betalen met Bitcoin kan ook in Nederland. Foto: wikimedia commons

Betalen met Bitcoin kan ook in Nederland. Foto: wikimedia commons

Opmerkelijk nieuws bij onze oosterburen: Duitsland accepteert de virtuele internetmunt Bitcoin als een wettig betaalmiddel. Dat meldt Bright op basis van het Duitse Die Welt.

Bright: “Koerswinsten behaalt met Bitcoin zijn belastingvrij mits het om privé geld gaat en de Bitcoins pas na een jaar verruild worden voor conventionele valuta. Zodra er sprake is van handel waarmee personen een aanzienlijk deel van hun brood verdienen dan zou er mogelijk omzetbelasting geheven kunnen worden op de winst.”

Controle op inkomsten verkregen met behulp van de internetmunt is wel lastig, aldus Bright: “Één van de kenmerken van het virtuele geld is de anonimiteit en de decentralisatie. Er is geen controlerend instituut dat Bitcoin beheert.”

Lees het hele artikel hier

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Hoezo eurocrisis? We maken ons eigen geld!
Britse stad start eigen munteenheid