Zonnepanelen onder dakpannen. Foto: Soltech

Zonnepanelen onder dakpannen. Foto: Soltech

Voor mensen die zonnepanelen niet mooi vinden is de oplossing van Soltech misschien iets. Dit Zweedse bedrijf heeft glazen dakpannen ontwikkeld die over zonnepanelen gelegd kunnen worden. Je ziet de panelen niet meer, maar ze wekken nog wel elektriciteit op. Bovendien beschermen de dakpannen de zonnepanelen en wordt stelen vrijwel onmogelijk. Je moet natuurlijk wel van een glazen dak houden…

De glazen dakpannen wekken zelf ook energie op. Sterker nog, dit is de belangrijkste functie van de pannen. Als de zon schijnt wordt water verhit, dat wordt opgeslagen in een speciale tank.

De zonnepanelen onder de dakpannen zijn speciale panelen die vooral bedoeld zijn om het warmtesysteem van elektriciteit te voorzien, zoals de pomp waarmee het water door het huis gepompt kan worden. De panelen leveren zo’n 1000 wattpiek vermogen. In Nederland staat dit voor 850 kwh stroom per jaar. Dit is bij lange na niet genoeg om een huishouden van stroom te voorzien. Maar in combinatie met de warmteopwekking lijkt het een goede stap om je huis op een esthetisch aantrekkelijke manier energieneutraal te maken.

Bron: WANT, Soltech Energy

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Nieuw wereldrecord zonne-energie Duitsland
Zo koop je goedkope zonnepanelen: 10 tips