The Sonic Bloom of the Seattle Center at night, YouTube

The Sonic Bloom of the Seattle Center at night, YouTube

Als het aan kunstenaar Dan Corson ligt, dan hoeft een installatie zonnepanelen er niet saai uit te zien. In samenwerking met de stad Seattle ontwikkelde hij ‘Sonic Bloom’, een verzameling vrolijk uitziende bloemen die voorzien zijn van zonnepanelen. De bloemen zijn gemaakt in het kader van vergroening van de stad. Seattle wil meer systemen voor hernieuwbare energie ontwikkelen en dit project past daar goed in.

Licht- en geluidshow
Het bijzondere van deze bloemen is dat ze niet alleen zonne-energie opwekken, maar ook reageren op mensen. Als de avond valt wordt de opgewekte zonne-energie middels LED-verlichting gereflecteerd. De bloemen zijn voorzien van sensors, die reageren op beweging. Zodra de sensoren geactiveerd worden, bijvoorbeeld omdat er mensen in de buurt zijn, beginnen de bloemen een mooi geluid te maken, waardoor het lijkt of ze zingen. Dit zorgt voor een spectaculair resultaat.

Green Up-programma
Met de ontwikkeling van Sonic Bloom geeft Seattle het goede voorbeeld als het gaat om groene stroom. Om burgers en bedrijven in de omgeving ook de mogelijkheid te geven te investeren in groene energie, is de stad het project Green Up gestart. Hiermee kunnen ze een deel van hun energieverbruik in groene energie kopen, om zo windenergie en andere groene energieprojecten te steunen.

Bron: Grist.org

Lees ook:

Revolutionaire accu maakt goedkope opslag groene stroom mogelijk
Eerste kerk met zonnepanelen in Noord-Nederland
Zonnepanelen en omvormers: hoe werkt het?