Straks ook een gewoon beeld in Nederland dankzij Energieakkoord? Foto: wikimedia commons

Straks ook een gewoon beeld in Nederland dankzij Energieakkoord? Foto: wikimedia commons

Milieuorganisaties hebben het “maximale uit de onderhandelingen gehaald” bij het Nationale Energieakkoord van de SER. Dit melden Greenpeace, Natuur & Milieu, Milieudefensie, Wereld Natuur Fonds, de Natuur en Milieufederaties, De Groene Zaak en Duurzame Energie Koepel in een gezamenlijk persbericht. De organisaties zijn “tevreden” met het resultaat:

“Nooit eerder werden zulke specifieke afspraken gemaakt rond energiebesparing en duurzame energieopwekking. Het akkoord geeft een boost aan het duurzamer maken van onze energievoorziening en creĆ«ert volop kansen in de bouw en de installatiesector.”

De milieuorganisaties realiseren zich ook dat het Nationaal Energieakkoord een compromis is. Er is op een aantal onderdelen minder of helemaal geen resultaat geboekt. Uit het persbericht: “Voor maatregelen rond verkeer is nader overleg nodig. En het gebrek aan ruimte om het gezonde principe ‘de vervuiler betaalt’ toe te passen, geeft te denken. Daardoor bleek vergroening van de belastingen en afspraken over een betere werking van de CO2-markt nauwelijks haalbaar.”

Toch spreken de organisatie op een “verantwoord antwoord op het klimaatprobleem.”

Bron: persbericht

Lees ook
[adrotate group=”2″]
5 opmerkelijke highlights uit het SER Energieakkoord
Gedreven marketing- en sales stagiar gezocht voor duurzame projecten