Het is milieuvriendelijk, goedkoop en niemand kent het, rara wat is het? Groen gas is vrijwel onbekend als brandstof voor auto’s. Opmerkelijk, want voor slechts 20 euro heb je een volle tank. En het wordt gewoon hier in Nederland gemaakt. Van de miljoenen liters mest die onze koeien produceren, en van andere afvalproducten die vergisten.

Biogas documentaire Plankgas! Foto: plankgas

Biogas documentaire Plankgas! Foto: plankgas

Waarom is dit groene wondergas zo onbekend? Journaliste Marie-Claire van den Berg zocht het uit. In de documentaire Plankgas pluist de journaliste alle kanten van het verhaal uit: waar groen gas vandaan komt (van “ruftende bacteriĆ«n”, aldus Van den Berg), of je het ook zelf kunt maken (ja, maar aansteken is niet altijd een goed idee), waarom je voor een superzware, benzineslurpende hummer evenveel wegenbelasting betaalt als een Opel Zafira op groen gas (politicus: ‘eh, dat valt niet uit te leggen’) en nog veel meer.

Marie-Claire van den Berg is bekend geworden met haar boek “Groen Doen”. Voor het TV-programma Kassa deed zij verslag van haar zoektocht naar groener leven. Bekijk hier een Kassa aflevering over groen gas met Marie-Claire van den Berg.

De documentaire is te zien vanaf 13 september.

Hier vind je meer informatie op de site van Plankgas!
De facebookpagina van het initiatief kan ook nog wel wat likes gebruiken

Lees ook
[adrotate group=”2″]
De olifant in de huiskamer van het schaliegas rapport: is het wel rendabel?
Egyptische tiener bedenkt manier om plastic om te zetten in biobrandstof