Publeaks voor klokkenluiders. Foto: screenshot publeaks.nl

Publeaks voor klokkenluiders. Foto: screenshot publeaks.nl

Mensen die misstanden aan de kaak willen stellen en op een veilige manier in contact willen komen met de pers, kunnen vanaf vandaag terecht bij Publeaks. Publeaks is een website die het voor klokkenluiders mogelijk maakt om anoniem en beschermd documenten te lekken naar de media. Dat meldt de NOS vandaag.

De site is een initiatief van een groot aantal landelijke media, waaronder NOS Nieuws, Nieuwsuur, het ANP en landelijke kranten en weekbladen. De klokkenluider kan zelf kiezen naar welke van de aangesloten media hij documenten of beeld- en geluidsfragmenten wil sturen en blijft volledig anoniem.

Lees het hele artikel op NOS.nl

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Snowden’s Leaks: Nederlander maakt game over NSA schandaal
Keith Alexander van NSA is de keizer van cyberspace