Rijst leftovers. Foto: quinn.anya. Flickr

Rijst leftovers. Foto: quinn.anya. Flickr

Thuis hebben wij er soms last van, het afkoken van veel te veel rijst. Vaak komt dit door optisch bedrog, we denken namelijk dat wij minder afkoken. Het bewaren van de restjes is oplossing, maar vaak verpietert dit in de koelkast en gooien we het alsnog weg. Vandaag pakken we deze ‘waste’ grondig aan en maken we er rijstkoekjes van!

Rijstkoekjes maken van restjes

Soms wil je bij verjaardagen net dat beetje extra op tafel zetten, maar er het liefst er net ietsjes minder voor doen. Dit gerecht is hiervoor ideaal. Het is simpel, zeer goedkoop en met een beetje aankleding ook nog eens een chique verschijning.

Benodigdheden: 
– Rijstleftovers, minimaal 150gram
– Zonnebloemolie

Instructies:

  1. We vetten een bakplaat in met de zonnebloemolie of leggen een bakpapiertje op een bakplaat.
  2. Vervolgens maken we kleine bultjes van rijst, die aan elkaar blijven plakken. Deze leggen we op de bakplaat.
  3. Dit alles gaat voor 30 minuten in de oven. 180 graden Celsius voor een heteluchtoven en 160 graden Celsius voor een gasoven.
  4. Na deze 30 minuten gaan we de koekjes 1 minuut frituren in een voorverwarmde frituur van 180 graden Celsius.
  5. Serveer de rijstkoekjes met bijvoorbeeld een chili dip én eet smakelijk.

Lees hier wat je nog meer met een kliekje rijst kunt maken.

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Leestip van Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_5538f64c74890_selected-products” products=”9200000036494987″ name=”koken met restjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]