Appelwortel. Bron: The Black Azar, FlickrAlle suiker in geconcentreerde vorm is eigenlijk uit den boze voor je lijf. Dus niet alleen kristalsuiker, maar vaak ook frisdranken, zoete koek of een hele pot honing. Suiker wordt ook wel de “snelweg naar veroudering” genoemd. Volgens de Belgische arts Kris Verburgh plakken suikermoleculen aan bloedvatwanden en aan cellen die juist de afweer verzorgen. Oftewel: je voelt je niet meteen ziek van suiker, maar ongezond is het wel, zeker op de lange termijn. Gelukkig bestaan er genoeg alternatieven voor suiker die het leven even plezierig maken. Het is alleen soms even zoeken.

Stevia is een bekend voorbeeld van een suikervervanger. Het is in korte tijd heel populair geworden. Maar stevia is zeker niet de enige suikervervanger. Al eens gehoord van yaconsiroop?

Naast suikervervangers bestaan er ook goede koolhydraten en suikers. Kenmerk van deze stoffen is, dat ze de suikerspiegel stabiel houden en hun werkzame stoffen maar geleidelijk afgeven. Het voedsel blijft langer in maag en darmen, zodat bijvoorbeeld darmbacteriën en cellen in de darmwand alle tijd krijgen om deze samen met aanvullende nutritiënten in het lichaam op te nemen.

Kortom suikervrij eten is makkelijker dan je misschien denkt. In ons Dossier Suiker vind je alles over hoe je met suiker kunt minderen, welke alternatieven je hebt, en waarom suiker zo’n schadelijke invloed op ons lijf heeft.

Leestip van Bol.com:
[bol_product_links block_id=”bol_5535034f5a3da_selected-products” products=”9200000030321737″ name=”voedselzandloper” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]