Oude vrouw. Foto: Andrey Maximov, Flickr

Oude vrouw. Foto: Andrey Maximov, Flickr

Iedereen wil ouder worden met gratie, en maar zo weinigen lukt dat. Al komen er elk jaar meer fitte tachtigers en negentigers en zelfs honderdjarigen bij. Onderzoek in de Blue Zones liet zien dat naast hechte sociale banden en beweeglijk leven, voeding daarbij een zeer grote rol speelt. Blue Zones zijn gebieden op aarde waar mensen uitzonderlijk oud worden. Volgens onderzoeker Dan Buettner, auteur van diverse Blue Zones boeken, is maar zo’n kwart van je leeftijd genetisch bepaald. De overige driekwart bepaal je zelf…met je voeding en leefwijze. Een tip van de sluier: eet vooral plantaardig en vers voedsel.

Lees meer over oud worden met gezond eten in ons dossier over Blue Zones en het eten dat mensen daar verorberen.

Ons hele dossier over gezond eten vind je hier

Wij hebben 5 etenswaren voor je op een rij gezet die in het bijzonder gezond zijn om te eten:

[imagebrowser id=”63″]