Koffiebonen. Foto: puuikibeach. Flickr

Koffiebonen. Foto: puuikibeach. Flickr

Jaarlijks drinkt de gemiddelde Nederlander 150 liter koffie. Te vaak gebeurd het dat een (k)oud kopje koffie in de gootsteen verdwijnt. Dit lijkt onvermijdelijk, maar dat is slechts schijn. Vandaag een recept om van jouw (k)oude koffie een leuk en lekker dessert te maken.

‘Ice coffee’ op basis van (k)oude koffie

Ook al is dit een recept voor de zomer. De temperaturen in oktober zijn uitzonderlijk hoog, waardoor een ijskoffie op het eind van de dag zelfs nu nog een verademing kan zijn.

Benodigdheden
– (k)oude koffie, circa één kopje
– Steviazoetjes
– Licht opgeklopte room

Instructies
1: De (k)oude koffie doen we in een pan en daarna zetten we de pan op het vuur. We willen de koffie kort aan de kook brengen. We koken dit voor vijf minuten.
2: Na vijf minuten halen we dit van het vuur en doen de koffie in een kan
3: We voegen stevia zoetjes toe. Eén per 50ml.
4: De kan met koffie en stevia tezamen met de (slag)room zetten we koud voor circa 30 minuten in een koelkast.
5: Na minstens 30 minuten koelen, serveren we de koffie in een mooi glas met de (slag)room.

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.