Zeilen op de oceaan. Foto: Justin Ornellas, Flickr

Zeilen op de oceaan. Foto: Justin Ornellas, Flickr

Je kan het in tientallen onderzoeksrapporten lezen, maar pas als je het van een ooggetuige hoort, maakt het echt indruk. Zeezeiler Ivan MacHayden kan er alles over vertellen. Tien jaar geleden maakte hij een wereldreis op zijn zeilboot van Australië naar Japan. Nu heeft hij het weer gedaan. Maar ook al was de tocht hetzelfde, de oceaan herkende hij niet terug.

De Australische zeiler Ivan MacFayden is er kapot van. Door ernstige overbevissing en vervuiling lijkt het wel of de oceaan dood is gegaan, vertelt hij. In september kwam hij terug van zijn zeven maanden durende bootreis over de wereld. In de Australische Guardian vertelt de zeiler nu uitgebreid zijn verhaal:

“In 2003 ving ik elke dag een verse vis op zee. Nu, tien jaar later, heb ik vrijwel exact dezelfde route afgelegde helemaal niets gevangen.”

Lees het hele artikel op Joop.nl

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Oogst van 1 dagje Beach Cleanup: ijs en heel veel afval
Walvis blijft bij verstrikte vriendin terwijl die gered wordt door mensen