Internationaal protest tegen gevangen nemen Greenpeace activisten. Foto: wikimedia commons

Internationaal protest tegen gevangen nemen Greenpeace activisten. Foto: wikimedia commons

Greenpeace bericht vandaag dat de aanklacht tegen de dertig bemanningsleden van de Arctic Sunrise niet is verlicht, zoals eerder gedacht, maar juist is verzwaard. De Russische rechbank voegde de aanklacht van hooliganisme toe aan de aanklacht van piraterij. Eerder leek het juist dat deze laatste aanklacht zou vervallen.

Greenpeace: “Vorige week deelde de machtige Russische onderzoekscommissie nog mee dat de piraterij-aanklacht tegen de Arctic 30 vervangen zou worden door die voor ‘hooliganisme’. Het nieuws haalde de pers wereldwijd. Maar toen de 30 beklaagden in de loop van deze week voor de commissie werden gebracht, werd de aanklacht er gewoonweg aan toegevoegd. Dit betekent dat de Arctic 30 naast 15 jaar cel voor piraterij ook nog 7 jaar extra celstraf boven het hoofd hangt.”

Een van de gevangennomen activisten, Faiza Oulahsen, riep in een ingezonden brief aan het AD Koning Willem Alexander op om zich in te zetten voor de Greenpeace mensen. Willem Alexander zal binnenkort Rusland bezoeken.

Bron: Greenpeace

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Nederland vraagt Zeerechttribunaal om Greenpeace activisten vrij te laten
Wat jij kunt doen om de gevangen Greenpeace activisten te steunen