BIo product processor. Foto: TCEGoFour

BIo product processor. Foto: TCEGoFour

Een Nederlandse vinding maakt boeren tot duurzame oliesjeik en stroomleverancier. Het bedrijf TCE Gofour ontwikkelde een container waarmee boeren hun landbouwgewassen direct kunnen verwerken in eten, elektriciteit, warmte en biobrandstof.

Biobrandstof staat in een kwade reuk omdat het concurreert met de productie van voedsel. Bovendien is de CO2 impact van biobrandstof behoorlijk groot omdat er veel gesleept moet worden met grondstoffen. De Bio Product Processor van TCE Gofour lost dat probleem op. Het apparaat ter grootte van een container kan gewoon op een boerenerf staan.

Door middel van een “enzymatisch proces” worden landbouwgewassen omgezet naar hoogwaardige voedingsingrediënten, elektriciteit, warmte en biobrandstof (APPO). Hiermee is volgens TCE Gofour mogelijk om op een duurzame manier volledig in de eigen energie behoefte te voorzien.

De Bio Product Processor is al in bedrijf op een boerderij in Groningen, bij Stadskanaal. Deze video legt uit hoe de Processor werkt:

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Deze pioniers rijden al op groengas
Plankgas: documentaire over oer-Hollandse brandstof die niemand kent