Bron: Half Chinese - Flickr.com

Bron: Half Chinese – Flickr.com

De herfst is een heerlijk seizoen en biedt geweldige producten om jezelf lekker te verwennen. Niet alleen met een goede maaltijd, maar ook voor het gezicht. Met deze gemakkelijk te maken DIY-gezichtsmaskers geef je jouw huid een herfstige oppepper. Laat die wind maar waaien en laat de regen maar vallen: jij hebt een verwenmoment.

Pompoen voor de droge huid
Dit masker is rijk aan vitaminen en enzymen en verzacht en hydrateert de droge, schilferige huid.

Ingrediënten
1 kleine pompoen of 2 kopjes ingeblikte pompoen
1 kopje yoghurt
2 eetlepels honing
1/4 eetlepel olijf-, jojoba- of kokosolie

Zo maak je het
Verwijder de schil en pulp van de pompoen. Leg het pompoenvlees in een middelgrote pan met een laagje water. Kook de pompoen tot het zacht is. Pureer vervolgens de pompoen en voeg de overige ingrediënten toe.

Is alles goed gemengd? Smeer het nog warme (niet te heet!) mengsel op jouw gereinigde en vochtige gezicht. Laat het 5-10 minuten intrekken. Veeg het schoon met een washandje. Smeer vervolgens jouw gezicht in met een crème.

Let op: je gebruikt maar een klein deel van de pompoen voor dit masker. Van de overgebleven pompoen kun je een heerlijke soep maken.

Boost je huid met cranberry
Cranberry verheldert de huid en geeft het een gezonde gloed, terwijl de olijfolie en yoghurt de huid glad maakt. De honing hydrateert de huid.

Ingrediënten
1/4 kop cranberrysaus
1/2 kop yoghurt
1/4 kop honing
3 eetlepels olijfolie
1 kleine kom
1 garde

Zo maak je het
Klop alle ingrediënten in een kleine kom tot een romig mengsel. Breng het aan op het gereinigde gezicht en laat het masker 25 minuten intrekken.

Spoel vervolgens het gezicht af met warm water en dep het droog. Breng daarna een moisturizer aan.

Peer en honing tegen veroudering
Peer staat bekend om zijn anti-verouderingskwaliteiten. Het is rijk aan vitamine C en K. Appel maakt de huid glad en verfijnt de poriën en honing is een natuurlijke vochtinbrenger.

Ingrediënten
6 eetlepels biologische honing
1 geschilde appel (let op: moet organisch zijn!)
1 geschilde peer

Zo maak je het
Meng de geschilde appel en peer in een blender of met een staafmixer. Maak er een dikke massa van en voeg de honing toe. Smeer het mengsel op jouw gezicht en hals. Laat het ongeveer 20 minuten intrekken. Verwijder het masker met een warme, vochtige handdoek en daarna water. Smeer vervolgens je gezicht in met een dag- of nachtcrème.

Bron: Parade.com

Lees ook
DIY: remedies voor droge huid, ruwe hakken en gebarsten nagelriemen
Omdenken: deze jongen neemt huiswerk wel heel letterlijk
Zo houden Nederlanders hun energierekening laag