Zonnepanelen in een zonnepark in Oekraïne. Foto: Activ Solar

Zonnepanelen in een zonnepark in Oekraïne. Foto: Activ Solar

Een nieuwe interpretatie van de wetgeving door Minister Henk Kamp maakt opwekking van zonne-energie door lokale coöperaties een stuk ingewikkelder. Kamp vindt namelijk dat particulieren die (groene) stroom afnemen van een coöperatie toch energiebelasting moeten betalen. Hierdoor komen verschillende bestaande en nog op te zetten projecten in de problemen. Dat meldt Duurzaam Nieuws.

De website meldt: “Kamp vindt nu dat lokale energie coöperaties verplicht energiebelasting in rekening moeten gaan brengen bij de eigenaar van het dak. Die neemt de energie af van een coöperatie, maar omdat hij de energie niet zelf opwekt moet hij energiebelasting afdragen over de opgewekte stroom. Door de nieuwe regel worden veel plannen, maar ook al uitgevoerde projecten, onrendabel.”

Lees meer op duurzaamnieuws.nl

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Qatar gaat efficiënte zonnepanelen bouwen dankzij Nederlandse technologie
Haarlemmermeer stimuleert groene ideeën van burgers met crowdfunding