Steeds populairder in Nederland: zonne-energie coöperatie. Zo groot als dit park wordt het in Nederland nog niet. Foto: Activ Solar, Flickr

Zonnepark. Foto: Activ Solar, Flickr

In Purmerend is de inschrijving gestart voor een zonnepark met 25.000 zonnepanelen. Bewoners uit de regio kunnen lid worden van de zonne-energie coöperatie Solar Campus en zo investeren in zonnepanelen die niet op hun eigen dak liggen.

Volgens de organisatie kunnen mensen met een investering van € 5.000 jaarlijks € 500 besparen op hun energierekening. De kosten voor de investering zijn dus in 10 jaar tijd terugverdiend.

Om te kunnen investeren moet je lid worden van de zonne-energie coöperatie. Om aanspraak te maken op de korting op energiebelasting (die naar alle waarschijnlijkheid in 2014 zal ingaan) van 9 ct per kwh, moet je wel in de buurt wonen. Investeren is dus eigenlijk alleen interessant voor mensen in Purmerend.

Volgens de website: “Iedereen in Purmerend en omstreken kan lid worden en een x aantal panelen kopen in Solar Campus Purmerend. Dit is ook een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de belastingvoordelen op uw energiebelasting. Als lid krijgt u tevens de mogelijkheden te profiteren van gezamenlijke inkoop initiatieven, zoals isolatie van uw woning of duurzame LED-lampen. Ook heeft u als lid een stukje zeggenschap. Zeker in de jaarlijkse algemene vergadering maar ook daar buiten is uw mening als lid gewenst.”

De 25.000 panelen kunnen 1.800 huishoudens van stroom voorzien, dat is 5% van het totaal aantal huishoudens in Purmerend.

Meer informatie vind je hier

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Zo werkt het: korting op energiebelasting voor zonnepanelen bij collectieve opwekking
Alles over zonnepanelen vind je in ons Dossier Zonnepanelen