Door zelf je eigen tandpasta te maken bespaar je plastic tandpastatubes en weet je zeker dat er geen kleine stukjes plastic (microplastics of micro beads) die in tandpasta voor kunnen komen de zee in stromen.

Met deze tandpasta poets je je tanden heerlijk schoon zonder chemicaliën. Het is eenvoudig om te maken, goed voor je lijf en het milieu. De kokosolie werkt antiviraal & antibacterieel en de bakingsoda verwijdert tandplak en zorgt voor gezond tandvlees. Zelf gebruik ik de tandpasta bijna 6 maanden en met goed resultaat.

Nog een tip voor de echte anti-plastic ninja’s: online kan je houten tandenborstels bestellen!

Recept:

2 eetl kokosolie1229840_522967127769318_905744700_n
1 eetl baking soda (natriumbicarbonaat)
10 druppels etherische pepermunt olie
2 druppels etherische tea tree olie
paar druppels stevia (optioneel voor een zoeter smaak)

In een kommetje alle ingrediënten goed door elkaar mengen, de kokosolie eventueel een beetje verwarmen als deze hard is (je moet er in kunnen roeren maar het moet niet vloeibaar zijn, even op de verwarming zetten werkt vaak prima). De pasta in een schoon, afsluitbaar potje schenken en hard laten worden. Klein spateltje of lepeltje gebruiken om een beetje pasta op je tandenborstel te doen.

Naar aanleiding van de vele nieuwsberichten over de schadelijke effecten van plastic afval op het milieu, besloot Emily Lowe haar hoeveelheid aan plastic afval drastisch te verminderen. Zette ze voorheen met haar gezin met 5 personen elke twee weken een grote zak plastic aan de straat, nu is het nog maar een minizakje per twee maanden. Elke week geeft zij tips om zelf ook te minderen met (plastic) afval. Volg haar ook via haar website of haar facebookpagina “Leven Zonder Afval”.