Bron: Jazzijava - Flickr.com

Bron: Jazzijava – Flickr.com

Ga je met Kerst bij iemand eten of op bezoek en heb je geen idee wat je mee zou kunnen nemen? Bloemen en wijn vind je wat afgezaagd en wil je eens iets nieuws? hetkanWel.nl heeft een last minute cadeautip: geef een culinair cadeau. Uit eigen keuken, welteverstaan.

Wees creatief!
Of je nu besluit een zalige brownie te bakken of gevulde eieren te maken: je kunt volledig jouw eigen creativiteit erin kwijt. Duik vanavond in de kookboeken of zoek online naar een lekker recept en ga aan de slag. Wil je echt indruk maken, kies dan voor ingrediënt van de kleine winkeliers. Groente van de biologische groenteman, eieren van de boer en dergelijke.

Tip: maak een streekproduct
Ga je naar familie in een andere provincie? Maak een typisch streekproduct! Maak bijvoorbeeld een Groningse poffert als je familie in Amsterdam bezoekt. Succes verzekerd!

Tip: makkelijk én creatief (+ RECEPT)
Ben je niet zo’n kok of heb je morgen geen tijd om uitgebreid in de keuken te staan? Ga dan voor creatief! Het enige dat je hoeft te doen, is een glazen pot te kopen (of misschien heb je nog één in huis staan?) en wat ingrediënten in huis halen.

Recept Creatief met cookies
Benodigdheden
1 glazen pot
160 gram bloem
80 gram suiker
120 gram roomboter
klein beetje zout
MM’s of chocoladesnippers
1 eierdooier (let op: gooi deze NIET in de pot!)

Bereidingswijze
Vul de glazen pot laagje voor laagje met het suiker, bloem en dergelijke. Sluit de pot af en hang er een lint met een leuk kaartje aan. Verzin een kekke naam voor het koekje en schrijf het recept op het kaartje. De ontvanger is ongetwijfeld blij verrast!

Lees ook
De ideale brownie zonder suiker
Last minute cadeautip 1: webshop PURE!
Last minute cadeautip 2: geef dubbel!