Je zou denken dat je tegenwoordig bijna niets meer zonder plastic verpakking kan kopen want zodra je een supermarkt binnenloopt zie je alleen maar plastic! Toch is het mij de afgelopen 6 maanden gelukt om plastic-vrij boodschappen te doen door weckpotten en bakjes mee te nemen naar de winkel. Een enorme hoeveelheid aan plastic afval heb ik hiermee kunnen voorkomen.

1265982_527822307283800_282052077_o-1Iedere week ga ik naar de markt waar ik nootjes, olijven, kaas, vis en nog veel meer koop. De producten worden bij de marktkraam direct in mijn potten of bakjes gedaan zodat ik alles het huis in krijg zonder dat er plastic verpakking voor nodig is. Bij kleine (delicatessen-) winkels kan ik ook terecht voor kaas, koekjes, vlees, koffie en thee. Voordat ik boodschappen ga doen ga ik na welke potten en bakjes ik nodig heb.

Naast dat je prullenbak maar niet vol komt is het ook fijn om boodschappen te doen in de gezellige kleine winkels en op de markt. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve opmerkingen van winkeliers gekregen en ik raad het iedereen aan om het een keer te proberen!

Naar aanleiding van de vele nieuwsberichten over de schadelijke effecten van plastic afval op het milieu, besloot Emily Lowe haar hoeveelheid aan plastic afval drastisch te verminderen. Zette ze voorheen met haar gezin met 5 personen elke twee weken een grote zak plastic aan de straat, nu is het nog maar een minizakje per twee maanden. Elke week geeft zij tips om zelf ook te minderen met (plastic) afval. Volg haar ook via haar website of haar facebookpagina “Leven Zonder Afval”.

Lees ook
Zo bespaar je jaarlijks honderden plastic tasjes
Gevolgen van plastic voor het milieu
Blog over leven zonder afval