Foto: SD Trading, oneplanetcrowd

Foto: SD Trading, oneplanetcrowd

Een crowdfundingsactie haalde al €44.000 op voor de verdere ontwikkeling van bordjes van palmbladeren, een sociaal en milieuvriendelijk alternatief voor plastic wegwerpservies.

Voor iedereen met een beetje groen hart zijn ze een grote ergernis: plastic bordjes. Ze zijn vaste prik op feestjes en BBQ’s, ze zijn onhandig en bovenal enorm verspillend. Na één keer gebruik belanden ze al in de vuilnisbak. Dag kostbare grondstoffen, hallo afval dat nooit meer vergaat…

Gelukkig is er een alternatief voor plastic: bordjes van palmbladeren. Het bedrijf SD Trading is een crowdfundingscampagne begonnen voor de verdere ontwikkeling van bordjes die gemaakt zijn van palmbladeren. Deze worden in India gemaakt door dagloners die er een goede boterham mee kunnen verdienen. De bedoeling is een “Leaf Bank” te starten. De palmbladeren die in het droge seizoen geraapt worden, kunnen daar opgeslagen worden. Dan kan in het natte seizoen, de moesson, de productie van de bordjes doorgaan. De dagloners, die tijdens de moesson vaak geen werk hebben, kunnen dan gewoon aan de slag blijven.

Van de website: “Hampi is het beste alternatief voor milieuonvriendelijk wegwerpservies. Onze Hampi palmbordjes komen met een verhaal. Ze zijn ontworpen door bekende (food)designers en op volstrekt duurzame wijze van geraapte palmbladeren gemaakt. Door hun natuurlijke eenvoud en uitstraling vallen ze op. Doordat geen enkel palmbordje hetzelfde is, bieden ze een unieke beleving. Onze Hampi palmbordjes zijn favoriet bij een groot aantal Michelin sterrenchefs, zoals Jonnie Boer van De Librije, omdat ze waarde toevoegen aan hun topgerechten. Door in onze Hampi Leaf Bank te investeren maak jij het mogelijk dat onze fabriek in Zuid-India het gehele jaar door – ook in de regenperiode als er geen palmbladeren voorhanden zijn – palmbordjes kunnen produceren. We verwelkomen jou graag als ambassadeur in onze strijd tegen plastic wegwerpartikelen.”

Deze video legt uit waarom Hampi een investering waard is:

Wil je meedoen aan de crowdfundingsactie? Je kunt hier investeren via oneplanetcrowd.nl

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Lees alles over crowdfunding in ons dossier. Waar je op moet letten, en wat de voordelen zijn.
Haarlemmermeer stimuleert groene ideeën van burgers met crowdfunding