Zonnepanelen installatie. Foto: Flickr.

Zonnepanelen installatie. Foto: Flickr.

In 2012 is het aandeel duurzame energie slechts licht gegroeid met 0,2%. Nederland blijft hiermee achter bij de doelstelling om in 2020 14% van alle energie duurzaam op te wekken. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage van het Ministerie van Economische Zaken.

In 2011 werd 4,3% van alle energie (dus inclusief elektriciteit, warmteopwekking en brandstofverbruik) in Nederland duurzaam opgewekt. In 2012 was het aandeel 4,5%. De doelstelling voor dit jaar was 4,7%. Slechts de helft van het doel is dus gehaald.

Grote groeier afgelopen jaar was zonne-energie. De productie van elektriciteit uit zonnepanelen groeide met meer dan 150%.

Lees hier de voortgangsrapportage

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Zonnepanelen op 38 nieuwe locaties in Leeuwarden
Hier moet je op letten als je zonnepanelen wilt kopen