Google windenergie. Foto: FranceHouseHunt, Flickr.

Google investeert in windmolens. Foto: FranceHouseHunt, Flickr.

Google investeert verder in zijn groene energievoorziening door een contract te sluiten met het Zweedse energiebedrijf Eolus Vind. Google wil zijn zoekmachine volledig laten draaien op groene energie.

“We zijn altijd opzoek naar manieren om de hoeveelheid duurzame energie die we gebruiken te vergroten” zei Francois Sterin, directeur van Google’s afdeling wereldwijde infrastructuur. “Lange termijn investeringen zorgen ervoor dat de wind-energiebedrijven hun capaciteit kunnen vergroten, wat goed is voor het milieu”.

Google deed eerder al een investering van 75 miljoen dollar in een windmolenpark in Texas. Dit park moet aan het einde van dit jaar een capaciteit van zo 182 MW gaan leveren. Daarnaast hebben ze een contract getekend waarmee ze alle stroom van een ander windmolenpark in Texas opkopen.

Deze milieuvriendelijke investering zal het bedrijf zeker geen windeieren leggen. Op grote schaal energie inkopen kan behoorlijke financiële voordelen hebben. “Het is voor bedrijven zoals de onze financieel gezien ook erg rendabel om op deze manier energie in te kopen” zei Sterin hier over.

Bron: Greenbiz

Lees ook
Eb en vloed, de energieproducenten van de toekomst
[adrotate group=”2″]
Windmolens draaien niet op subsidie, maar zijn investering in nieuwe structuur