Minihuisje. Foto: Green Mountain College

Minihuisje. Foto: Green Mountain College

Als student hoef je niet meer opgepropt in een mini-kamertje met kartonnen wandjes in een luidruchtig studentenhuis te wonen. Tenminste, als het aan de studenten Hernieuwbare Energie en Ecologisch Design van het Amerikaanse Green Mountain College ligt. Zij ontwierpen namelijk een prachtig mini-huis dat op een trailer meegenomen kan worden. En het is nog bijzonder duurzaam ook.

Het design doet denken aan een halve walnoot en is ongeveer 6,5 m2 groot. Dat is niet echt ruim, zelfs niet voor studentenkamer begrippen, maar daar staat tegenover dat je het neer kunt zetten waar je wilt. Het huisje heeft namelijk een eigen opvangsysteem voor regenwater, zonnepanelen en een composttoilet. Voor al je behoeftes wordt dus gezorgd.

Binnenkant minihuisje. Foto: Green Mountain College

Binnenkant minihuisje. Foto: Green Mountain College

Volgens de professor die het project leidt, Lucas Brown, zijn studenten tegenwoordig niet meer zo gecharmeerd van leven in een buitenwijk met hoge hypotheek. Het minihuisje spreekt vooral de nieuwe generatie aan: “Je zit niet meer vast aan een stuk land.” Of in de woorden van een student: “Je kan overal heen gaan en doen wat je wilt”.

Bron: Grist

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Gelukkig en duurzaam in een minihuis van 8 m2
Daar wil je wonen: dorp met hobbithuizen op Zweeds eiland