We can't waste challenge. Foto: Facebook

We can’t waste challenge. Foto: Facebook

Drie Amsterdamse studenten vinden dat het nu maar eens gedaan moet zijn met voedselverspilling in huis. Er wordt in Nederland jaarlijks zo’n 47 kilo voedsel per persoon weggegooid. Lien Moonen, Chiel de Block en Ivo de Klerk gaan daarom een week lang leven van restjes die ze van anderen krijgen.

De bedoeling is dat de actie uitgroeit tot een vaker terugkerende Challenge. Bij volgende edities kun je zelf ook meedoen, en dan krijg je tips van de studenten hoe je dat kunt aanpakken. Maar deze eerste keer gaan ze alleen zelf de uitdaging aan.

“In deze challenge leven we een week lang van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Daarvoor komen we graag bij jullie voedsel ophalen dat anders in de vuilnisbak zou belanden. Of je nu een vriend, familie, de postbode of een (tot nu toe) volslagen onbekende bent. We hopen zo voedselverspilling onder de aandacht te brengen en aan te tonen dat als restjes een hele week lang 3 buikjes kunnen vullen, ze nog wel degelijk waarde moeten hebben!”

Meer weten over de challenge, of heb je eten over dat je wilt doneren, kijk dan op de facebook actiepagina of op Twitter.