Verloren brood kun je in alle maten en vormen bakken

Verloren brood kun je in alle maten en vormen bakken

De heerlijke traktatie van Carla heet niet voor niets ‘Verloren Brood’. Zij zorgt er namelijk voor dat niets verloren gaat: Krentenbollen, zacht geworden koekjes, oud brood. Niets daarvan hoeft meer in de prullenbak te eindigen. Bekijk het filmpje voor een heerlijk recept waarmee je van oud brood een nieuwe taart kan bakken. Zo maak je iedereen blij met oude broodresten.

Video: Met oud brood bakken

Ga je vandaag nog van oude broodresten een nieuwe taart bakken? Dan heb ik hier nog wat extra tips.

  • De hoeveelheid eieren, melk en andere producten is afhankelijk van de hoeveelheid broodresten die je gebruikt. De truc is dat het geheel zo smeuïg wordt dat het blijft plakken. Als het te droog of te nat is, valt het uit elkaar.
  • In dit recept hebben we appel en rozijnen gebruikt, maar je kunt ook noten, banaan, dadels of ander fruit gebruiken. Voor een zoetere cake voeg je stukjes chocola toe. Dat is het leuke van broodpudding, je kan er alle kanten mee op, het smaakt elke keer weer anders en je hebt nooit meer een reden om brood weg te gooien.

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Je kunt haar volgen via Facebook en TwitterHier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.