Duurzame bank. Foto: Images of Money, Flickr

Duurzame bank. Foto: Images of Money, Flickr

Veruit de meeste natuur- en milieu-organisaties zijn in hun geldzaken minder groen dan je zou verwachten. Dat meldt Vroege Vogels op basis van een eigen onderzoek.

Geen enkele van de twintig grootste groene clubs heeft al zijn bankzaken bij een duurzame bank ondergebracht. Hoewel veel organisaties grote bezwaren hebben tegen het handelen van de grote banken (ING, Rabo en ABN Amro) maken ze er massaal gebruik van.

Vaak wordt het excuus gebruikt dat “alleen de grootbanken de grote hoeveelheid acceptgiro’s kunnen verwerken”. Dat wás ooit het geval, maar die smoes werd in de uitzending ontkracht. Er zijn enkele groene organisaties die nu het goede voorbeeld geven: Wakker Dier, de Partij voor de Dieren, ECEAT, Varkens In Nood, Goede Waar, Bionext en GroenLinks krijgen tegenwoordig hun donaties binnen op een rekening van één van de twee echt duurzame banken, de Triodosbank.

Lees het hele artikel op Vroege Vogels

Lees ook
[adrotate group=”1″]
De top 5 duurzaamste banken
5 tips om groen te sparen