Appel met schil. Foto: D Sharon Pruitt, Flickr

Appel met schil. Foto: D Sharon Pruitt, Flickr

“An apple a day keeps the doctor away”. Een bekend gezegde, dat ook al door onderzoek is bevestigd. Appels zijn onze eigen Hollandse variant van superfood. Als je een appel eet, kun je het beter wel mét schil doen.

De gezondheidsvoordelen van appels met schil:

– De schil bevat de meeste vezels. De helft van het totaal aantal vezels in een appel zit in de schil. Vezels geven je een vol gevoel, dus je hebt minder snel honger.
– Een groot deel van de vitamines in de appel bevinden zich in of vlak onder de schil. Het gaat hier om een kwart van de vitamine C en bijna 40% van de vitamine A in de appel.
– De schil bevat de stof Quercetine. Dat is een zogeheten flavonoïde die als erg gezond beschouwd wordt. Zo zou het volgens onderzoek je longfunctie versterken
– De schil bevat verder triterpenoïoden. In een onderzoek in een laboratorium onderzoek bleken deze stoffen kankercellen te doden.
– Ursolzuur, het stofje op de schil dat een appel doet glimmen, lijkt een positief effect te hebben op spieren en bruin vet, waardoor je meer calorieën gaat verbranden.

Natuurlijk is het wel een goed idee om voor biologische en daardoor onbespoten appels te kiezen.

Bron: Huffingtonpost

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Gezond eten: het geheim van mensen die zeer oud worden
Gezond eten: de zin en onzin van superfood