Brood quiche: lekker met een frisse salade

Brood quiche: lekker met een frisse salade

 


Brood is één van de meest verspilde voedingsproducten. Zonde, want er zijn zo ontzettend veel manieren waarop je oud brood nog heel goed kan gebruiken: Als broodpudding, croutons, wentelteefjes, crackers, paneermeel, tosti, broodpizza en zelfs als bodem voor een heerlijke quiche.

Nooit meer brood verspillen is zo makkelijk:

Stap 1: Beleg de bodem van een springvorm met oud brood

Stap 1: Beleg de bodem van een springvorm met oud broodJe belegt de bodem en randen van een ingevette springvorm of ovenschaal met het oude brood. Dat vul je met een quichevulling naar keuze. Kan van een recept zijn, of je bedenkt het zelf. Dan nog even in de oven en smullen maar. Extra lekker, want je hebt weer niks hoeven te verspillen!

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Je kunt haar volgen via Facebook en TwitterHier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.