Basisinkomen volgens Rutger Bregman. Foto: TegenlichtAls het aan historicus Rutger Bregman ligt, krijgt iedere burger gratis geld van de overheid. Zomaar. Zonder verplichte arbeidsprestatie. Invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen, een vast geldbedrag gebaseerd op het bestaansminimum, zou radicale ongelijkheid bestrijden en een einde maken aan de verzorgingsstaat als betuttelcomplex.

Tegenlicht belicht in de aflevering van zondag 23 februari de voordelen van een basisinkomen.

In dit bonusfragment (niet te zien in de reguliere uitzending) legt Rutger Bregman uit waarom het basisinkomen nog niet de experimentele fase is ontstegen. Over een aantal fundamentele zaken blijft namelijk discussie bestaan:

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Baas van Exxon wil geen fracking in zijn buurt
Inspirerende video: jongetje in de kou krijgt hulp van omstanders