Pannenkoek

Pannenkoek. Foto: eigen archief.

Op 4 maart vieren veel Amerikanen ‘Shrove Thursday’. De dag voor Aswoensdag, waarbij men letterlijk mag ‘shroven’. Kortom, keihard bunkeren voordat ze 40 dagen moeten vasten. Vaak deden ze dit met pannenkoeken en daarom is ‘Shrove Thursday’ en 6 maart internationaal bekend als ‘Pannenkoekdag’. Ik kan niet uitblijven, plunderde mijn koelkast en vond 6 ingrediënten voor uitzonderlijke pannenkoeken. Het mag iets speciaals worden op zo’n dag als vandaag!

6 unieke pannenkoek recepten

Het ziet er een beetje gek uit, maar het is best lekker! Het enige wat wij nodig hebben is het volgende:

Ingrediënten:
– 12 eieren
– 500 ml melk
– 300 gram bloem
– leftover rode paprika
– leftover wortelen
– leftover mais
– leftover spinazie
– leftover rode kool
– leftover blauwe bessen

Voor elke pannenkoek is het recept hetzelfde. Je neem 2 eieren, 2 eetlepels meel en een beetje melk (half kopje). Doe dit in de blender en doe je leftover product erbij. Zet de blender aan en draai dit tot een glad beslag.

Bak je beslag daarna heel voorzichtig op laag vuur. De pannenkoeken zijn extreem breekbaar, door het vocht dat erin in zit. Het helpt om de pannenkoek te bakken met een deksel op de pan.

Et voila heerlijke, en voornamelijk unieke, pannenkoeken om indruk te maken op wie dan ook. Een makkelijk recept, met een feestelijke tint. Succes mocht je dit proberen en nog een fijne pannenkoek dag!