Windmolenpark. Foto: Essentnieuws, Flickr.

Windmolenpark. Foto: Essentnieuws, Flickr.

Alle winddelen van Windcentrale zijn uitverkocht. Gisteren zijn de laatste stukjes van windmolen ‘de Blauwe Reiger’ over de toonbank gegaan. Wij vroegen Anne Janssens van de Windcentrale om een reactie. “Het is echt supergaaf om te zien dat er zoveel mensen zijn die er behoefte aan hebben om hun eigen groene energie op te wekken.” Als je toch nog interesse hebt, niet getreurd, je kunt je nog inschrijven voor de reservelijst.

Wat zijn winddelen?

De Windcentrale heeft een uniek concept ontwikkeld waarbij een windmolen in duizenden stukjes, genaamd winddelen, wordt ‘gehakt’ en los verkocht. Mensen kunnen zelf een stukje windmolen kopen, en daarmee dus hun eigen energie opwekken.  “Wij willen zoveel mogelijk huishoudens op deze manier van energie gaan voorzien, en er is ook duidelijk veel behoefte aan” zei Anne Janssens.

Wat moeten mensen doen die nog interesse hebben?

Voor mensen die nog interesse hebben is er een reservelijst geopend. Deze is te vinden op de website van de Windcentrale. “Je moet een windmolen van ons een beetje bekijken als een vliegtuig met 5000 plekken. Op het moment dat er bijvoorbeeld iemand verhuist, komt er weer een plekje vrij. onze verwachting is dat er nog wel een stuk of tien plekken vrij zullen komen komende tijd”

Hoe gaat het nu verder?

“We zijn druk in gesprek met leveranciers, maar dat kost natuurlijk tijd. Ik kan helaas nog niks zeggen over wanneer het volgende project gestart zal worden. Maar we zijn wel zeer positief gestemd over de toekomst. We merken dat mensen erg graag onafhankelijk willen zijn van hun energieleveranciers. En dat kan met Winddelen. Daarnaast heb je een lagere stroomrekening en geen last meer van stijgende stroomprijzen. Je bent vrijwel altijd goedkoper uit dan gewoon stroom afnemen van je energieleverancier.

Profiteer ook van winddelen en schrijf je hier in voor reservelijst. Zodra er een nieuwe windmolen beschikbaar komt, zit je op de eerste rij. 

Lees ook:
Winddelen nu beschikbaar: stroom van je eigen stukje windmolen
Voedselbank krijgt wat het verdient: Gratis groene windenergie”
Waarom windenergie ook mét energiebelasting voordelig is