`Windmolens aan het Grevelingenmaar bij Herkingen. Foto: wikimedia commons

Windmolens aan het Grevelingenmaar bij Herkingen. Foto: wikimedia commons`

De overgang naar duurzame energie is onafwendbaar en daarom moeten er op een aantal plekken in het land windmolens tot wel 120 meter hoog komen. Dat staat in het rapport ‘Energielandschappen’, dat vandaag wordt gepresenteerd, aldus de NOS.

Volgens de onderzoekers zijn er de komende jaren veel windmolens nodig, maar moeten die niet zomaar overal worden neergezet. Ze pleiten voor concentraties van zeer grote windmolens tot 120 meter hoog.

In het rapport wordt een advies gegeven aan de provincie Utrecht om grote windmolens bij elkaar te plaatsen langs het Amsterdam-Rijnkanaal en de snelwegen A2 en A12. Zo wordt volgens de onderzoekers voorkomen dat overal in het landschap turbines komen te staan.

Lees het hele artikel op NOS.nl

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Snelweg van zonnepanelen en windmolens maakt Betuwe nog groener
Waarom windenergie ook mét energiebelasting voordelig is