Zwerfvuil oprapen is makkelijker dan je denkt. Foto: still uit youtube video

Zwerfvuil oprapen is makkelijker dan je denkt. Foto: still uit youtube video

80% van het plastic dat in de oceaan drijft, komt van land af. Via sloten, rivieren en kanalen drijft het uiteindelijk de zee in. Het afval vervuilt het water, en bovendien eten vissen heel kleine stukjes giftig plastic. Ook wij krijgen uiteindelijk die troep weer binnen.

Toch is het probleem van de plastic soep helemaal niet zo moeilijk op te lossen. Volgens Peter Smith van Stichting Klean is zwerfvuil zo verdwenen als iedereen elke dag 1 stuk zwerfvuil op te ruimen. “Dat lukt nooit”, denk je? In deze video laten vrijwilligers van Stichting Klean zien dat het wel kan:

Heb je een stuk zwerfvuil opgeruimd? Stichting Klean roept je op om dan een #zwerfie te maken:

“Een foto van het stuk zwerfvuil, of juist de schone aarde, of van je blije gezicht omdat je zojuist de wereld hebt verbeterd. Plaats die foto op Facebook, twitter, instagram, printerest. Want alleen door te laten zien hoeveel mensen dit al doen, zullen steeds meer mensen mee gaan doen.”

Ook kun je meedoen aan #zwerfie-dag. Aankomende 20 maart, 1 dag voor de lente, doen duizenden mensen mee en rapen dan 1 stuk zwerfvuil op. Hier kun je je ook opgeven.

Bron: Stichting Klean

Lees ook
[adrotate group=”1″]
1000 kilo minder afval door wasbare luiers
Zo bespaar je jaarlijks honderden plastic tasjes