Facebook pagina van Meer Marrokanen.

Facebook pagina van Meer Marrokanen.

Mensen die zich niet kunnen vinden in de Minder Marokkanen uitspraak van Wilders zijn een tegenbeweging gestart: Meer Marokkanen. De facebookpagina van de groep heeft in een ochtend al 1.400 likes verzameld.

De facebookpagina die in de nacht van woensdag 19 maart op donderdag 20 maart aangemaakt werd, stond vanochtend nog op 100 likes. Aan het eind van de ochtend was de groep al gegroeid naar meer dan 1.600 likes.

Meer Marokkanen vindt dat het niet belangrijk is waar iemand of iemands familie vandaan komt. “Iedereen heeft recht op dezelfde behandeling, onafhankelijk van afkomst.” Tegenover de negativiteit van Wilders wil deze groep een positieve actie zetten: “Wij zijn het nu beu. We vinden het tijd om hier positiviteit tegenover te zetten.”

Wat er precies gaat gebeuren is nog onduidelijk. Mogelijk dat Meer Marokkanen een feest gaat geven in Den Haag. De groep roept op om te helpen door de pagina te lijken, wat dus aardig lijkt te lukken.

De facebookpagina van Meer Marokkanen vind je hier.

Direct na de uitspraken van Wilders werden in reactie via twitter ook al selfies van Marokkanen met een Nederlands paspoort gestuurd, met de hashtag #bornhere.

Bron: Meer Marokkanen, NOS

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Allochtonen geven meer geld aan goede doelen dan PVV-ers en SP-ers
Staat jouw duurzame project in Utrecht al op deze kaart?