Morgen testen deskundigen welke stad van Nederland het lekkerste kraanwater heeft. De stad met het lekkerste gemeentepils wint de Gouden Kraan. De wedstrijd is een initiatief van KRNWTR. Deze organisatie stimuleert het drinken van kraanwater als duurzaam alternatief voor milieubelastend bronwater. KRNWTR ontwikkelde eerder een app waarmee mensen het restaurant waar ze eten kunnen stimuleren om kraanwater te serveren.

De jury van de Gouden Kraan bestaat uit wijnjournalist Esmee Langereis (o.a. Smaak van Italië en ELLEeten), journalist Pam van der Veen (o.a. ex. Allerhande), kok en voedingstechnoloog Luite De Jager en waterkexpert Marielle Thiadens (waterproeverij.nl).

Volgens KRNWTR is kraanwater in heel Nederland van uitstekende kwaliteit, maar kan het per plek verschillend smaken door het soort water waarvan kraanwater wordt gemaakt (grondwater, oppervlaktewater of duinwater), de plaats waar het wordt gewonnen en de wijze waarop het gezuiverd wordt. De hoeveelheid mineralen in het kraanwater bepaalt uiteindelijk de smaak. H

Het Kraanwater voor de wedstrijd wordt uit de meeste steden door vrijwilligers gebracht, die ook deel zullen uitmaken van de publieksjury. We zijn nog op zoek naar deelnemers uit de steden: Assen, Gouda, Groningen, Middelburg en Rotterdam. Vind jij het leuk om mee te bepalen welk Nederlands kraanwater het lekkerst is, stuur dan een berichtje naar info@krnwtr.nl en laat weten uit welke stad je komt. Je treinkaartje wordt uiteraard vergoed!

Deelnemende steden: Almere – Amsterdam – Arnhem – Assen – Breda –Den Bosch – Den Haag – Eindhoven – Enschede -Gouda – Groningen – Haarlem – Leeuwarden – Lelystad – Maastricht – Middelburg – Rotterdam – Tilburg– Utrecht – Zwolle.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Met KRNWTR app weet je precies welk restaurant kraanwatervriendelijk is
Water is goud waard. 3 tips om er beter op te passen