Echt eten blijkt het beste. Foto:  Natalie Maynor, Flickr

Echt eten blijkt het beste. Foto: Natalie Maynor, Flickr

Gezond eten voorkomt in veel gevallen diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Volgens wetenschappers van Yale University zou zelfs 80 procent van de chronische ziektes voorkomen kunnen worden als Amerikanen hun eetgewoonten zouden aanpassen.

Wetenschappers van Yale University hebben onderzocht welk dieet het beste voor de gezondheid is. Ze hebben zich gebogen over onder meer low fat, low carb, veganistisch, Mediterraan en paleo. De uitkomst van hun onderzoek dat onder de titel “Can We Say What Diet Is Best for Health?” is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Annual Reviews is dat echt eten het gezondst is. Een gevarieerd menu van voornamelijk onbewerkt voedsel met vee groenten en fruit is gezonder dan een dieet met strenge regels.

Als iedereen echt voedsel zou eten, zou het met de volksgezondheid veel beter gaan, aldus onderzoekers David Katz en Stephanie Meller van Yale University. Gezond eten voorkomt ziektes als diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Volgens Katz zou zelfs 80 procent van de chronische ziektes voorkomen kunnen worden als Amerikanen hun eetgewoonten zouden aanpassen. Wie natuurlijke producten eet, aldus Katz in The Atlantic, hoeft zich geen zorgen te maken over ongezonde vetten, te veel zout en te veel suiker.

Gewoon gezond eten klinkt simpel, maar is het voor veel mensen in de Verenigde Staten niet. 70 procent van wat Amerikanen eten is namelijk bewerkt.

360, het beste uit de internationale pers.

Bron: 360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

Onderzoekers Yale: Echt eten is het beste dieet

Auteursrecht beperkt verspreiding van kennis

Poetin heeft het ook op Finland voorzien