Verkeer kan ongehinderd onder de bus door. Foto: Inhabitat

Verkeer kan ongehinderd onder de bus door. Foto: Inhabitat

Dit futuristische voertuig dat wel iets weg heeft van een ruimteschip is een nieuw type bus dat binnenkort misschien wel te bewonderen is in China. De bus rijdt boven de weg terwijl het verkeer onder de bus kan doorrijden. De bus heeft daardoor geen last van het verkeer, en het verkeer geen last van de bus. TBS China wil de Landairbus, zoals het voertuig wordt genoemd, waarschijnlijk in gebruik nemen. In deze video laten ze zien wat de mogelijkheden van deze superbus zijn.

Doordat auto’s onder het voertuig doorgaan is de drukke ochtendspits geen probleem voor de Landairbus. Dit zal waarschijnlijk veel mensen bewegen om het openbaar vervoer te nemen, aangezien ze daardoor veel minder tijd kwijt zijn aan reizen. Als we op dit moment kijken naar China’s smogprobleem, kan deze bus ook daarvoor een uitkomst zijn. Het is niet helemaal duidelijk waar de Landairbus op rijdt, maar het kan niet moeilijk zijn om hem net als bijvoorbeeld een tram op elektriciteit te laten rijden.

Passagiers kunnen via een glazen lift vanaf boven in en uit stappen. Hierdoor blijft het verkeer, dat simpelweg onder de Landairbus door blijft rijden, ongehinderd. De bus heeft dus in zekere zin niks met het normale verkeer te maken, maar is voor iedereen toch zeer makkelijk te betreden.

Volgens TBS China is het invoeren van dit systeem goedkoper dan een metro systeem, en daarnaast zal de bouwtijd ook veel korter zijn. Het is een economisch verantwoorde en veilig manier om het aantal uren vaststaan in het verkeer te verminderen.

Bron: Inhabitat, Treehugger

Lees ook:
Deze revolutionaire elektrisch open source auto bouw je zelf
[adrotate group=”2″]
China plant autovrije stad voor 80.000 inwoners