pizza

Pizza uit oud brood. Foto: eigen archief.

Oud brood. Een veelvoorkomend onderwerp in de Wasteless Wednesday, omdat wij helaas veel brood weggooien. We gooien namelijk 7% van ons brood weg, dat gelijk staat aan de twee kapjes van een heel brood. Jaarlijks resulteert dit in een totale waste van 8 hele broden. Zonde, waarom gaan we er niet iets mee doen? Vandaag heb ik een makkelijk en snel recept om pizza te maken van je oude brood!

Van oud brood naar pizza in 10 minuten! 
*ondertiteling aan te zetten door op het knopje naast het knopje van de kwaliteit te klikken

Ingrediënten: 
– oud brood. Toevallig had ik nog een half brood in de vriezer liggen, maar je kan met alle soorten oud brood een pizza maken. Als het maar uitgedroogd is en het geen schimmel heeft.
– Tomatensaus circa 200ml
– Kaas, 1 bolletje mozzarella
– Een teentje knoflook
– Lente-ui, peper en zout.

How to? 
Het is echt heel simpel. Eerst snij je de kaas in plakken en de lente-ui in kleine ringetjes. Deze leggen we vervolgens heel even apart en pakken het oude brood. Met het teentje knoflook, zonder de omhulsel, smeren we de knoflook over het oude brood. Je ziet dat de knoflook afneemt en zijn smaak afgeeft aan het brood.

Vervolgens gaan we alle producten er op leggen, zoals de tomatensaus, de kaas en uiteindelijk de kruiden (lente-ui, peper en zout). Uiteraard kun je veel meer toevoegen, maar ik hield het in deze tip even simpel.

Doe dit vervolgens circa 5 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius én daarna is het smullen maar!!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.