Koningsvissen. Foto: plastic whale

Koningsvissen. Foto: plastic whale

Ongeveer 100 vissers op 20 boten gaan de dag na Koningsdag de grachten op om het plastic afval van Koningsdag op te vissen. Marius Smit, oprichter van Plastic Whale: “Koningsdag is de meest vervuilende dag van het jaar voor de Amsterdamse grachten. Ze liggen met name vol met plastic afval. Daarom komen we deze dag in actie. We nodigen alle Amsterdammers uit om mee te vissen.” Van het opgeviste plastic maakt Plastic Whale nieuwe, hoogwaardige producten.

Het evenement wordt georganiseerd door Plastic Whale en museum Het Grachtenhuis. Plastic Whale startte in 2011 met een project om een boot te bouwen van Amsterdams grachtenplastic. De boot is er ondertussen, maar de organisatie blijft strijden tegen de plastic soep in Nederland en daarbuiten.

Meer over Koningsvissen vind je op de website van plasticwhale

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Briljant: plastic tasjes worden gehaakt tot kunstzinnige gebruiksvoorwerpen
Bouw boot van gerecycleerd plastic uit Amsterdamse grachten gestart