Versleten schuurschijven worden klokken dankzij de mensen van designstudio Qoowl. De schijven worden verzameld bij ontwerpers en vaklieden en Qoowl maakt er een unieke klok van, geen een klok is hetzelfde. De klokkenserie wordt “Terloops” genoemd. Hoe toepasselijk.

Qoowl doet mee met de Battle Duurzaam Design van Voor de Wereld van Morgen. Help Qoowl en stem hier.

Volgens Qoowl “vertelt de klok het verhaal van een ambachtsman. Het intensieve gebruik van de schuurschijf zorgt dat er een uniek patroon ontstaat waardoor elke klok er anders uitziet.”

Naast dat de klokken er prachtig uitzien, vermindert het creatieve hergebruik restafval en wordt het verhaal van ontwerper en vakman overgebracht naar de nieuwe eigenaar van de schijf.

Qoowl: “In een werkplaats raakten we gebiologeerd door een slijtpatroon op een oude schuurschijf. De tijd, energie en het gebruikte materiaal zie je terug in de lijnen op het oppervlak. Samen vormt het een poetische analogie. Overal worden deze schijven, vol van karakter, weggegooid.”

De klokken doen mee in de Battle Duurzaam Design van Voor de Wereld van Morgen. Met het geld dat ze kunnen winnen wil het team de productie verplaatsen naar sociale werkplaatsen en de werkplaats bij de Geestelijke Gezondheidszorg in Eindhoven (GGZE). Hiervoor zijn nieuwe mallen en speciaal gereedschap nodig.

Hier zie je een aantal klokken van Qoowl:

Qoowl doet mee met de Battle Duurzaam Design van Voor de Wereld van Morgen. Help Qoowl en stem hier.