Daar gaat je hart toch sneller van kloppen

Broodquiche: Daar gaat je hart toch sneller van kloppen
Het is nog nooit zo leuk om geweest om oud brood een nieuw leven te geven. In 60 seconden zie je in dit vrolijke filmpje hoe je oude boterhammen omtovert tot een heerlijke quichebodem. Zo voorkom je niet alleen verspilling, het is ook nog eens een gezond alternatief voor bladerdeeg.

Dus zo makkelijk maak je een quiche van oud brood!

Voor nog meer tips tegen voedselverspilling kun je Daisy Scholte volgen via Facebook en Twitter.

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.