Een kledingbibliotheek vol kleren. Foto: Kristen Taylor, Flickr

Kleren. Foto: Kristen Taylor, Flickr

Je kast puilt uit, maar toch zit er niets dat geschikt is tussen. Wat moet je dan? Naar de kledingbibliotheek, natuurlijk. Daar kun je goedkoop kleren huren.

Het idee is afkomstig van Evita, die aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht studeerde. Tijdens haar afstudeeronderzoek kwam ze op het idee van een kledingbibliotheek: “Ik kwam erachter dat mensen steeds minder geneigd zijn om dingen, zoals een auto of gereedschap, te bezitten maar dat ze het liever lenen. Ik kreeg daardoor het idee om een kledingbibliotheek te beginnen. Toen ik dat tegen twee van mijn vriendinnen vertelde, waren ze meteen enthousiast en wilden ze meedoen.”

De eerste kleren die in de bieb zullen hangen, zijn afkomstig van Humana, een kledingsinzamelbedrijf. Voor ze in de bieb komen, worden ze eerst door jonge Utrechtse designers omgetoverd tot nieuwe kledingstukken.

Lees het hele artikel op StadUtrecht.nl

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Duurzame kleding: hier moet je op letten
Top 5 onthullende feiten over de kledingindustrie