Wubbo Ockels spreekt op Springtij 2013. Foto: webted, Flickr

Wubbo Ockels spreekt op Springtij 2013. Foto: webted, Flickr

Wubbo Ockels heeft kort voor zijn dood nog een laatste brief geschreven waarin hij mensen oproept “een ander pad” te kiezen. “Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons”, schrijft hij in een document dat het AD heeft gepubliceerd, aldus de NOS.

“Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!!”, schrijft Ockels. Volgens hem heeft de industriële revolutie de mensheid in een ongewenste situatie gebracht. Hij zegt dat de natuur kapotgemaakt wordt en roept mensen op hun leven te veranderen.

“We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde”, schrijft Ockels verder. Hij vindt dat mensen moeten geloven in de mensheid, wat hij een andere manier van denken noemt. “Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent.”

Lees het hele artikel op NOS.nl. Het hele interview met Ockels is te lezen in het AD (betaald).