Greendaddy haalt 75.000 euro op in 1 dag. Foto: still uit vimeo video

Greendaddy haalt 77.000 euro op in 1 dag. Foto: still uit vimeo video

Greendaddy (tegenwoordig Bamboodaddy), een Nederlandse webshop voor basic kleding van bamboetextiel, haalde vrijdag binnen één dag meer dan 77.000 euro op met een crowdfundingcampagne. Het bedrijf wil met crowdfunding zijn uitbreiding naar andere landen in Europa financieren.

Volgens Greendaddy is bamboetextiel een stuk milieuvriendelijker dan katoen. Het bedrijf noemt bamboe dan ook “de duurzame belofte van de 21ste eeuw.” Voor de productie van bamboe worden nauwelijks pesticides gebruikt, anders dan bij katoen, dat een van de meest vervuilende landbouwgewassen ter wereld is. Bovendien gaat bamboe erosie tegen en is de opbrengst per hectare fors hoger. (Lees ook ons artikel “Bamboe als alternatief voor katoen. De feiten op een rij”).

Met het geld van de campagne wil Greendaddy de eigen organisatie versterken, maar ook het aantal bezoeken aan productielocaties in China vergroten om de duurzame karakter van bamboe te waarborgen. “Verbeteringen zijn altijd mogelijk,” aldus het bedrijf.

Wil je meer weten over de voordelen van bamboe of investeren in Bamboodaddy, klik dan hier

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Onderbroeken, kathedralen en 12 andere producten van bamboe
Wordt bamboe de belangrijkste grondstof van de 21e eeuw?